Bestil tid: Tlf. 53 54 05 52

80% af alle blodpropper kan undgås

80 % af blodpropper kan undgås – hvis man sætter ind med den rigtige forebyggelse i tide

Ny forskningsresultater viser, at det ‘umulige’ faktisk er muligt. Hvis vi kan finde de mennesker, der har høj risiko for blodprop, kan op til 80 pct af blodpropperne undgås ifølge American Heart Association. Det er lægeligt nemt at sætte ind med kost, motion og eventuelt medicin. Problemet er at finde dem, der har brug for en forbedret indsats.

Ingen ved i virkeligheden hvordan det står til indeni. Selvom man kun er i trediverne, motionerer, er slank, har normalt kolesterol og ikke ryger, kan man godt være på vej mod en blodprop – og det helt uden symptomer før blodproppen rammer. Det er her skanning er gør en forskel. Det er muligt effektivt og helt ufarligt at finde dem, der kan undgå blodproppen og simpelthen reddes ved en forbedret indsats i det daglige; i hvertfald kan risikoen for en blodprop sænkes rigtig meget.

Vi ved, hvad vi vil – vi vil forebygge blodpropper! Vil du? Læs hvordan du kan gøre.

Åreforkalkning kan afsløres med ultralyd

Det man til gengæld kan undersøge er, om der er tegn på dannelse af åreforkalkning i pulsårerne. Fordi åreforkalkning er årtier undervejs, er det muligt med moderne ultralydsudstyr at undersøge årerne meget detaljeret og på den måde opdage åreforkalkningen på et så tidligt stadie, at man kan forebygge i tide. Åreforkalkning udvikles universelt i kredsløbet, og mange undersøgelser har dokumenteret, at hvis der er tegn på åreforkalkning i halspulsårerne, er kredsløbet andre steder i kroppen med stor sandsynlighed også ramt.

Forebyg i tide og undgå blodpropper

Talrige undersøgelser viser samstemmende, at personer med meget åreforkalkning har langt større risiko for at få en blodprop end personer uden åreforkalkning i pulsårerne. Ved at ultralydsscanne dine halspulsårer kan CardioLab vurdere din risiko og på baggrund af din historik og dine blodprøver give dig specifikke anbefalinger. Lider du af åreforkalkning, kan tilpasning af livsstil og forebyggende medicin nedsætte din risiko for at få en uventet blodprop. Har du tidlige stadier af åreforkalkning, skal der, afhængig af din alder, måske blot nogle ændringer i din livsstil til for at nedsætte risikoen for blodpropper betydeligt.

Back to Top

Kontakt CardioLab