Bestil tid: Tlf. 53 54 05 52

Selvom åreforkalkning er den vigtigste årsag til hjertekarsygdomme findes der andre årsager til blodpropper, ikke mindst i hjernen hvor eksempelvis uregelmæssig hjerterytme (atrieflimmer) også er en vigtig årsag til lammelser, afasi m.v. Der findes også sjældnere tilstande der kan forårsage symptomer på blodpropper og forhold vi ikke forstår. En scanning der påviser normale pulsårer uden tegn til åreforkalkning er derfor ingen garanti mod blodpropper, men risikoen for en blodprop er langt mindre når der ikke er tegn til åreforkalkning end hvis der påvises åreforkalkning.

Hvis man efter undersøgelsen vælger at stoppe med medicin, eksempelvis kolesterolsænkende medicin, kan det anbefales at gentage undersøgelsen efter eksempelvis 1-2 år for at være sikker på at man kan undvære kolesterolmedicin.

Det er vigtigt, at CardioLabs undersøgelser af sværhedsgraden af arteriosclerose (åreforkalkning) sættes ind i en overordnet klinisk sammenhæng, hvilket kan betyde at egen læge kan handle på anden måde end anbefalet af CardioLab. Kendte faresignaler er naturligvis stadig gældende, og vores undersøgelser, skal ses som et tillæg til disse, og ikke i modstrid med disse

Back to Top

Kontakt CardioLab